Een Goed Jaar gaat dit najaar op theatertournee

| |

Theatergroep Suburbia gaat dit najaar -zoals gepland- op theatertournee met de grotezaal voorstelling Een Goed Jaar met Anneke Blok en Paul R. Kooij. Een tragikomisch familiedrama dat dicht tegen de werkelijkheid aan schuurt.

Dit najaar speelt het Almeerse gezelschap Theatergroep Suburbia Een Goed Jaar, het nieuwe toneelstuk van schrijver Peer Wittenbols en geregisseerd door Rob Ligthert. Zij maken met Een Goed Jaar hun derde gezamenlijke grotezaal voorstelling voor Suburbia. Anneke Blok en Paul R. Kooij spelen de ouders in dit warmbloedige portret van een hecht gezin in een turbulente tijd.

Na de nodige tegenslagen breekt voor het gezin Mortier een goed jaar aan. Hun zieke dochter is genezen verklaard en zowel zoon als dochter slaan hun vleugels uit. Hoopvol durft iedereen weer na te denken over de toekomst. Totdat moeder onverwacht een ingrijpende beslissing neemt. Is haar keuze voor zichzelf een keuze tegen haar gezin?

Cast Een Goed Jaar. Vlnr: Piet Kooij, Anneke Blok, Paul R. Kooij, Kaatje Kooij
Cast Een Goed Jaar. Vlnr: Piet Kooij, Anneke Blok, Paul R. Kooij, Kaatje Kooij

Met de komst van Covid-19 schuurt Een Goed Jaar opeens nóg dichter tegen de werkelijkheid aan. Want hoe ga je om met ingrijpende veranderingen? Hoe verhoud je jezelf tot je familie? En hoe verwerk je verlies? Extra bijzonder is dat de rollen van vader en kinderen worden gespeeld door Paul R. Kooij en zijn échte zoon en dochter. Zij zijn allen afgestudeerd aan de Toneelschool in Arnhem. Ook Anneke Blok studeerde af in Arnhem; Anneke en Paul zaten in dezelfde afstudeerklas.

De repetities van Een Goed Jaar starten deze zomer. Momenteel leggen de theaters en Theatergroep Suburbia de laatste hand aan het definitief maken van de speeldata. De voorstelling zal te zien zijn vanaf begin oktober tot en met 19 december in theaters door het hele land. De première is 10 oktober in Kunstlinie Almere Flevoland.

Regie: Rob Ligthert
Tekst: Peer Wittenbols
Spel: Anneke Blok, Paul R. Kooij, Kaatje Kooij en Piet Kooij
Scenografie en geluidsbeeld: BrotherTill (Peter van Til en Mathijs van Til)
Techniek: Neal Groot en Douwe Bulten

Meer informatie over de voorstelling en de acteurs op de website van Theatergroep Suburbia. De kaartverkoop is geopend of wordt binnenkort geopend via de diverse theaters.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Vleermuis in huis? Geen paniek!

Abonnees Walibi schenken 250 tickets aan zorgpersoneel St. Jansdal

Volgende artikel