Eerste studenten Beroepshavo ontvangen diploma

| |

Op vrijdag 10 juli studeren de eerste 32 studenten af aan de opleiding Beroepshavo. MBO College Hilversum is twee jaar geleden deze opleiding gestart met als doel om studenten een alternatieve route te bieden die goed aansluit op het hbo en zo de doorstroom te versoepelen. Bij de opleiding Beroepshavo is veel ruimte voor zelfontplooiing en aandacht voor de praktijk.

De Beroepshavo is een uitdagende opleiding voor ambitieuze, young professionals. Hierbij staan de ontwikkeling van talenten, persoonlijke groei en onderlinge samenwerking centraal. De studenten zijn de regisseurs van hun eigen leerproces en studeren in hun eigen tempo. Deze unieke opleiding biedt studenten de mogelijkheid om in twee of drie jaar, naast een mbo-4 diploma, ook een havo-certificaat of een ander erkend certificaat te behalen, zoals Cambridge English. De studenten die nu zijn afgestudeerd zijn breed geschoolde, zelfstandige professionals die klaar zijn voor een hbo-vervolgopleiding.

“Twee jaar geleden is onze eerste lichting gestart met de Beroepshavo. Samen met het docententeam zijn ze een ontdekkingsreis aangegaan. Dit vraagt om zelfbewuste en vooral ambitieuze studenten met een nieuwsgierige blik, lef, onderzoekende houding en lerend vermogen. Een gedreven groep die niet enkel innovatieve, beroepsgerichte kennis en vaardigheden heeft geleerd, maar zich ook nadrukkelijk heeft ontwikkeld in de zogenoemde ‘life-skills’ en ‘persoonlijk leiderschap’. Het maakt ons als team-Beroepshavo, evenals alle betrokkenen, enorm trots om te zien dat deze ‘pioniers’ zich hebben ontwikkeld tot toekomstgerichte professionals die klaar zijn voor een succesvolle vervolgstap”, aldus Ferdy van Straalen, opleidingsmanager van de Beroepshavo.

Wieke Weermeijer behoort tot de eerste lichting studenten die twee jaar geleden is begonnen aan de Beroepshavo. Zij studeert aanstaande vrijdag, samen met 32 andere studenten, af. “Ik heb voor deze opleiding gekozen, omdat je op een andere manier wordt opgeleid dan de reguliere havo. Het is niet alleen een school, maar ook een plek waar je je thuis voelt en jezelf kan ontwikkelen. Ik werd tijdens mijn studie gestimuleerd om de zoektocht aan te gaan waar mijn ambities liggen en ben er zo ook achter gekomen wat ik wil doen als vervolgopleiding.”

Over het ROC van Amsterdam – Flevoland

Het ROC van Amsterdam – Flevoland, waar MBO College Hilversum deel van uitmaakt, verzorgt middelbaar beroepsonderwijs op vier niveaus binnen vijfentwintig onderwijssectoren. Het ROC van Amsterdam biedt ruim 300 verschillende opleidingen aan en het ROC van Flevoland zo’n 130 opleidingen.

Het middelbaar beroepsonderwijs wordt op de verschillende mbo-colleges gegeven. Het ROC van Amsterdam heeft negen mbo-colleges in Amsterdam, Amstelveen, Hoofddorp en Hilversum. Het ROC van Flevoland is zowel in Almere als in Lelystad gevestigd. Het onderwijs op de mbo-colleges is kleinschalig georganiseerd.

Een student heeft voornamelijk te maken met de afdeling waar zijn of haar opleiding onderdeel van is. Het ROC van Amsterdam – Flevoland kenmerkt zich door kwalitatief hoogwaardig onderwijs met veel aandacht voor de individuele student.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Kaartverkoop locatievoorstelling ‘Judas’ opent 7 juli 2020

Laura O’Neill gevraagd voor kunstwerk ter nagedachtenis bemanning Short Stirling

Volgende artikel