Festival Via Musica met verrassend en intiem programma in Almere

| |

De organisatie van Via Musica is blij: we gaan door. We hebben als organisatie behoorlijk gepuzzeld, maar het kan en we doen het. Het publiek is weer van harte welkom, zowel op de locaties in Flevoland, als digitaal. Sander Zwiep van radio 4 zal als presentator het programma toelichten zodat de geliefde intieme festivalsfeer ook thuis is mee te beleven.

Vrijdag 7 augustus in Goede Rede Almere-Haven

Het jaarlijkse festival klassieke muziek heeft dit jaar een bijzonder thema: bij de hele programmering hebben we ons laten inspireren door de dichter Goethe. Muziek geschreven door tijdgenoten, zoals Beethoven, Brahms of Schumann en muziek die geschreven is op zijn teksten. Goethe hield van vrouwelijk schoon en ook dat aspect komt terug, in het programma Goethes Vrouwen.

Op vrijdag 7 augustus zijn er drie concerten in Goede Rede

  • 14:00 uur: Duo Meri Khojayan – viool & Robert Poortinga – piano spelen “Goethes tijdgenoten”, sonates van Beethoven, Schumann en Brahms
  • 16:30 uur: Tobias Borsboom (piano) “Goethes werk op muziek”, pianomuziek die een link heeft met het werk van Goethe, zoals Erlkönig (Schubert), de Mephistowals – Faust (Liszt) en de Tovenaarsleerling (Dukas)
  • 20:00 uur: Karin Strobos & Ernst Munneke (mezzosopraan/piano) met een semiscenisch programma “Goethes vrouwen”, over vrouwen die een belangrijke rol speelden in Goethes leven en werk.

Vanwege de RIVM-regels is het verplicht om van tevoren een kaartje te kopen. Ook is het aantal beschikbare kaarten beperkt.

Voor wie liever niet komt, maar wel graag zou luisteren: je kunt ook een kaartje kopen om thuis via TV of computer de live-streaming te volgen. Je krijgt dan een link waarmee je de concerten thuis kunt kijken en ook nog een maand lang kunt terugkijken. Bovendien steun je daarmee de uitvoerend musicus..

Op zaterdag 8 augustus gaat het festival verder met een tour door de Noordoostpolder.

Meer informatie: www.festivalviamusica.nl / info@festivalviamusica.nl / 0320-227718

Foto: Meri Khojayan en Robert Poortinga. Fotograaf: Frans Andringa

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Erfgoedhuis Almere vanaf 28 juli 2020 weer open

Flevoland maakt afspraken over veiligheid buitendijkse ontwikkelingen

Volgende artikel