Flevo Campus komt met essay wedstrijd

| |

Flevo Campus daagt je uit: schrijf een essay en maak kans op publicatie (en een mooi honorarium). Verplicht binnen zitten? Klim in de pen! Flevo Campus daagt je uit: heb jij een mening over het stedelijk voedselsysteem? Schrijf er een essay over en maak kans op publicatie in onze volgende essaybundel.

De coronacrisis maakt op hardhandige wijze duidelijk wat er echt belangrijk is in het leven: een goede gezondheid en toegang tot voldoende, gezonde voeding. We hopen dat je gezond bent en veilig thuis zit. En als dat het geval is, hopen we ook dat we je kunnen uitdagen. Want Flevo Campus is op zoek naar de beste ideeën over het stedelijk voedselsysteem. En als er iets is wat je goed kunt doen tijdens het binnen zitten, dan is het wel schrijven.

Flevo Campus daagt jou in je corona-isolement uit: schrijf een essay over stedelijke voedselvoorziening en maak kans op publicatie en een fijn honorarium! Want hoe voeden we in de 21ste eeuw een sterk toenemende stedelijke bevolking? Wat ging er mis tot nu toe, en hoe moet het beter? Heb jij goede ideeën over het voeden van de stad, hoe we biodiversiteit kunnen beschermen, of hoe je stedelingen gezond houdt? Hoe zou het gedroomde voedselsysteem eruit zou zien als we opkrabbelen uit deze crisistijd?

Flevo Campus wil het voedselsysteem van de toekomst helpen bouwen. Daarvoor zijn we op zoek naar iedereen die een goed idee heeft. En daarom organiseert Flevo Campus voor de tweede keer een essaywedstrijd. We dagen wetenschappers, journalisten, schrijvers en voedselprofessionals uit om hun ongezouten mening of bevindingen over stedelijke voedselvraagstukken in een scherp essay over te brengen. Met als prijs: publicatie in de jaarlijkse Flevo Campus essaybundel met andere grote namen en een mooi honorarium. Afgelopen jaar wonnen bijvoorbeeld Laura van Oers en Lex Boon een plekje in de bundel.

WAT JE MOET WETEN
Ben jij de schrijver (in spe) die we zoeken? Dien dan uiterlijk 30 april 2020 jouw essayvoorstel in. Het thema van je essayvoorstel moet te maken hebben met stedelijke voedselvraagstukken, en daarbij de nadruk leggen op consumptie. Zeker in deze tijden van crisis een dankbaar en belangrijk onderwerp, waarover we graag jouw ideeën horen.

Het voorstel dat je in eerste instantie schrijft, is een samenvatting van hoe jouw essay eruit gaat zien en is niet langer dan één A4’tje. Deze voorstellen worden beoordeeld door de jury die uiteindelijk de winnaars kiest. De winnaars mogen hun voorstel dan uitwerken tot een volledig essay. Deze wedstrijdeditie worden er (drie) winnaars in drie categorieën gekozen:
Onderzoeksessay: een essay over een nieuw onderwerp waarvoor nog veel onderzoek nodig is. Het honorarium voor de winnaar bedraagt €5.000.
Opiniërend essay: een essay op basis van een sterke mening waarvoor vooraal veel tijd in het scherp formuleren zal gaan zitten, maar waarvoor geen uitgebreid bronnenonderzoek meer nodig is. Ook bestaand werk gebruiken als basis voor een scherp essay valt hieronder. De winnaar ontvangt €3.000.
Studenten- of scriptieprijs: studeer je en heb je een inzicht opgedaan dat een essay verdient? Of schreef je een scriptie over een relevant onderwerp? Pas je idee of scriptie dan aan tot een essay en maak kans op het honorarium van €1.000.


Inspiratie voor je essay nodig? Volg Flevo Campus op Instagram. Om mee te doen mail je jouw essayvoorstel uiterlijk 30 april 2020 naar essaywedstrijd@flevocampus.nl. De voorstellen worden beoordeeld door een commissie onder leiding van professor Peter van Lieshout, psycholoog en filosoof en oud-directeur-generaal op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Voor alle overige informatie én het volledige reglement, zie onze website.

Flevo Campus ziet jullie voorstellen met grote belangstelling tegemoet!

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

College gaat raad informeren over theater

ROC van Amsterdam – Flevoland staakt lessen

Volgende artikel