Flevoziekenhuis ziet verdenkingen toenemen

| |

“We zien het aantal patiënten met een verdenking op op coranabesmetting geleidelijk toenemen. Op de Spoedeisende Eerste Hulp presenteren zich meer mensen met een vermoedelijke besmetting,” zo laat de woordvoerder van het Flevoziekenhuis weten.

Het Flevoziekenhuis heeft sinds 15.00 uur vandaag 5 patiënten waarbij het coronavirus is vastgesteld in geïsoleerde opname en 13 patiënten waarbij een verdenking is op het coronavirus.
Zij zijn in afwachting van een testresultaat. Zij verblijven allen in geïsoleerde opname.
De cijfers fluctueren sterk omdat er dagelijks nieuwe opnamen zijn en ook patiënten weer naar huis gaan.

Het Flevoziekenhuis heeft een aparte covid verpleegafdeling ingericht met een capaciteit van 52 bedden. Op dit moment volstaat dit. Het ziekenhuis is goed voorbereid op een eventuele verdere toename. Er zijn voldoende medewerkers om goede en veilige zorg te kunnen leveren. Ook is er dagelijks afstemming met zorgpartners en ziekenhuizen in de regio.

De volgende aanvullende maatregelen zijn nu van kracht:

 • Patiënten en bezoekers worden vanaf vandaag bij de hoofdingang bevraagd of zij klachten hebben van verkoudheid, hoesten, koorts, keelpijn. Als dat het geval is worden zij verwezen naar aparte covidpoli waar beschermende maatregelen worden genomen.
 • Polikliniekbezoeken worden zoveel mogelijk omgezet naar telefonische afspraken en consulten. Spoed en semispoed gaat door.
 • Bloedprikken kan nog steeds, wel met extra voorzorgsmaatregelen. Apotheek De Brug is ook geopend.
 • Het totaal aantal operaties wordt teruggebracht. Spoed en semispoed gaat door. Fors minder planbare operaties, zoals knie- en heupoperaties.
 • Patiënten mogen alleen nog tussen 10.00 en 15.00 uur bezoek ontvangen. Daarbij geldt:
  1 bezoeker per dag, per patiënt en maximaal een ½ uur. Als bezoek van een kind gewenst is, mag een begeleider mee. Uitzonderingen hierop zijn:
  § bezoek bij terminale of zeer zwaar zieke patiënten (de behandelend arts oordeelt hierover)
  § aanwezigheid partner rondom de bevalling bij Verloskunde
  § bezoek aan de afdeling Kindergeneeskunde

Bij coronapatiënten op zowel de speciale COVID-afdeling (cohortafdeling) als de Spoedeisende hulp en de Intensive care is GEEN BEZOEK mogelijk. Enige uitzondering hierop is een terminale of zwaar zieke patiënt, de behandelend arts oordeelt hierover.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Procedure werving nieuwe burgemeester Urk stopgezet

Oproep aan Almeerders: een brief voor onze bewoners

Volgende artikel