Forteiland Pampus verkoopt kerstpakketten in de zomer

| |

Vanaf juni 2020 start Forteiland Pampus met het verkopen van Kerstpakketten. Vanwege het coronavirus lagen alle zakelijke en museale activiteiten op het eiland stil. Als de wind verandert moeten de zeilen worden bijgezet: er is op Pampus nu meer ruimte voor cultureel-ondernemerschap dan ooit.

Pampus in zwaar weer

Pampus is een forteiland in het IJmeer, en als onderdeel van de Stelling van Amsterdam UNESCO Werelderfgoed. Door de maatregelen rondom het coronavirus zijn de inkomsten stilgevallen: het museum bleef gesloten, evenementen waren niet mogelijk en het horecapaviljoen bleef dicht.

De regels worden verruimd, Pampus gaat weer open voor publiek, maar mist een groot deel van zijn jaaromzet. Tijdens de lock-down heeft het Pampus-team niet stilgezeten. Bart Kuilman, lid van de directie: “Anticyclisch denken en een aangeboren drang naar zelfredzaamheid, dat omschrijft de eigenwijze Pampusorganisatie. Resultaat: een Kerstpakket midden in de zomer.

Origineel, duurzaam en MVO-proof

Het Pampus kerstpakket bevat in eerste instantie een avontuur in de vorm van een toegangskaart voor veerboot en eiland, inclusief museum. Naast deze ervaring biedt het pakket een selectie duurzame producten die niet alleen goed van kwaliteit zijn, maar het pakket ook economisch-duurzaam maken: zowel Pampus als de (veelal horeca-) leveranciers worden hiermee geholpen.

De verkoop start per juni 2020 en loopt tot september. Stichting Forteiland Pampus en de ondernemers achter de horeca- en evenemententak zijn ervan overtuigd met dit initiatief een financieel gezonder exploitatie van het erfgoed te garanderen.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Bomen voor koeien

Kinepolis-bioscopen heropenen wereldwijd

Volgende artikel