Freeroad Almere draagt bij aan beter milieu door LED verlichting

| |

Freeroad Almere heeft in maart 2020 LED verlichting laten plaatsen. Duurzaamheid is namelijk een belangrijk item voor de autodealer in Almere. Het bedrijf hanteert een duurzame bedrijfsvoering waarvoor ze onlangs het certificaat ‘Erkend Duurzaam’ van het IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit) in ontvangst mochten nemen. Door LED verlichting te plaatsen, wordt het duurzaam ondernemen verder geoptimaliseerd. 

Freeroad heeft twee locaties: één in Almere en één in Zwolle. De locatie in Almere heeft LED verlichting van LED leverancier Saled laten plaatsen in acht verschillende ruimtes. De oude T8 lampen zijn vervangen door Retrofit verlichting. Daarnaast zijn er in veel ruimtes bewegingssensoren toegepast. De verlichting werkt dan alleen wanneer er beweging wordt geconstateerd. Hierdoor gaat het bedrijf nog meer besparen.

De kantine van Freeroad Almere met de door LED leverancier Saled geleverde milieu-vriendelijke verlichting
De kantine van Freeroad Almere met de door LED leverancier Saled geleverde milieu-vriendelijke verlichting

Terugverdientijd van 2 jaar

Door LED verlichting te plaatsen gaat Freeroad jaarlijks maar liefst 66% besparen op de energierekening. Daarmee is de LED verlichting terugverdiend na 2.2 jaar. Ook draagt het bedrijf bij aan het milieu door de CO2 uitstoot te reduceren met 12.267 kilo en de zwaveluitstoot met 5.214 kilogram. 

De huidige armaturen behouden met Retrofit

Freeroad heeft gekozen voor de Retrofit oplossing. Retrofit wordt vaak toegepast wanneer de huidige armaturen nog in een goede staat verkeren en niet vervangen hoeven worden. Door de armaturen te behouden wordt er voorkomen dat er onnodige kosten gemaakt worden en het hergebruiken van materialen draagt ook bij aan het milieu.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Avontuurlijke uitjes in de herfstvakantie voor kinderen en gezinnen

Uitspraak Raad van State over afschot edelherten Oostvaardersplassen

Volgende artikel