Hoe u blinden en slechtzienden helpt 1,5 meter afstand te houden

| |

Houd 1,5 meter afstand: dat is het devies. Maar wat als je een visuele beperking hebt en je afzettingen, markeringen en instructies op borden niet of nauwelijks ziet?

De Oogvereniging, Visio, Bartiméus en de Robert Coppes Stichting geven tips aan winkels, horecazaken, (culturele) instellingen en alle andere ondernemingen. Dit zodat ze als ze weer (gedeeltelijk) open zijn, toegankelijk zijn voor iedereen. Wilt u er bij het winkelen ook rekening mee houden dat niet iedereen deze afzettingen, markeringen en instructies op borden en deuren goed kan zien.

Tips voor winkels, horecazaken en (culturele) instellingen

De tips gaan onder andere over afzettingen, en hoe te voorkomen dat mensen daarover struikelen. Ook plexiglazen wanden zijn een belangrijk onderwerp aangezien die nogal eens over het hoofd worden gezien, met de nodige botsingen tot gevolg. Verder komen bejegening in winkels en informatie op de website van de Oogvereniging aan de orde.

Voor wie?

In Nederland wonen 300.000 mensen die slechtziend of blind zijn. 1,5 meter afstand inschatten is voor hen niet of nauwelijks mogelijk. Ook een geleidehond kan dit niet. Mensen met een visuele beperking willen, ook nu, zo zelfstandig mogelijk kunnen deelnemen aan de samenleving. De tips helpen niet alleen ongelukken te voorkomen bij mensen met een visuele beperking, maar ook bij ouderen en alle andere mensen.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Graffiti kunstwerk op Skills Garden Almere Haven

50e editie Reuvensdagen verplaatst naar 2021

Volgende artikel