Kinepolis-bioscopen heropenen wereldwijd

| |

Als gevolg van de wereldwijde uitbraak van het Coronavirus, zag Kinepolis zich genoodzaakt vanaf midden maart al haar bioscopen te sluiten. Inmiddels werden bioscopen in diverse landen terug opgestart en is er een concreet heropeningsperspectief in alle landen waar de Groep actief is.

Wij benadrukken dat de gezondheid van onze filmliefhebbers en medewerkers onze absolute prioriteit is en dat wij vertrouwen op het deskundig advies van de bevoegde autoriteiten in elk land voor wat betreft de duur van de sluiting, alsook de modaliteiten van een heropening.

In alle landen hanteert Kinepolis een strikt veiligheidsprotocol voor bezoekers en medewerkers, waarbij het respecteren van de gepaste afstand, het optimaal managen van bezoekersstromen alsook een strenge hygiëne voorop staan.

Europa

In Nederland openden alle 18 Kinepolis-bioscopen de deuren op 1 juni, met een beperking van 30 personen per zaal zoals opgelegd door de Nederlandse overheid. Vanaf 1 juli vervalt deze beperking en volstaat een inachtname van de social distancing.

De Kinepolis-bioscoop in Zwitserland (Schaffhausen) heropende op 6 juni, gevolgd door de drie Luxemburgse bioscopen op 17 juni. Alle 13 Franse Kinepolis-bioscopen openden op 22 juni de deuren, allen met een beperking van maximaal 50% van de normale zitcapaciteit.

In Spanje opende Kinepolis al haar bioscopen in de loop van de maand juni. Valencia beet de spits af op 5 juni, gevolgd door Kinepolis Nevada (Granada) op 19 juni, de Kinepolis-bioscopen in Madrid en Barcelona op 22 juni en tot slot Kinepolis Alicante, Granada en Alzira op 26 juni. In Spanje blijft tot op heden in alle regio’s de beperking gelden dat maximaal één derde van de zaalcapaciteit mag worden benut. Deze beperking zal naar verwachting worden versoepeld tot 50% in een volgende fase.

De Belgische Kinepolis-bioscopen heropenen de deuren op 1 juli, met een beperking van 200 personen per zaal, zoals opgelegd door de Belgische overheid. Daarbij werd een perspectief gegeven van 400 personen per zaal vanaf 1 augustus (mits inachtname van social distancing), indien de situatie verder gunstig evolueert.

Noord-Amerika

In Canada en de Verenigde Staten worden de modaliteiten voor een heropstart per provincie aangekondigd. Op 26 juni gingen in Canada de eerste Landmark-bioscopen terug open, namelijk zes bioscopen in Alberta (in Calgary, Edmonton and Spruce Grove). De overige zes bioscopen in Alberta, alsook alle 13 bioscopen in British Columbia zullen heropstarten op 3 juli. Ook de bioscopen in de provincie Saskatchewan (Regina, Saskatoon en Yorkton) heropenen op 3 juli. De Landmark-bioscopen in de overige provincies (Ontario, Manitoba en Yukon) zijn in afwachting van een perspectief en richtlijnen vanuit de lokale autoriteiten en blijven vooralsnog gesloten.

In de VS zullen de MJR-bioscopen in Kinepolis’ portfolio met een capaciteit van 25% kunnen openen. Voor het zuiden van Michigan (waar alle MJR-complexen zijn gelegen) wordt – in navolging van Noord-Michigan waar de bioscopen reeds geopend zijn – een heropening verwacht begin juli.

Gezien de geleidelijke heropstart per regio en de beperkte bezetting in een eerste fase, zal Kinepolis haar kostenstructuur optimaal blijven managen en zowel in bioscopen als in de Cinema Support Centers de personeelsbezetting geleidelijk aan opschalen.

Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group: “We zijn blij dat we in alle landen filmliefhebbers opnieuw de filmervaring kunnen bieden die ze van ons gewoon zijn. Ik ben ervan overtuigd dat mensen terug samen entertainment willen beleven, de ‘avond uit’ die ze lange tijd hebben moeten missen. Wij stellen alles in het werk om hen op een veilige manier te ontvangen en hen zorgeloos te laten genieten van zowel nieuwe als oudere films die we terug naar het grote scherm halen.”

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Forteiland Pampus verkoopt kerstpakketten in de zomer

Geniet van de zon! Wek zelf zonne-energie op

Volgende artikel