Muiderslot online open tijdens coronacrisis

| |

De deuren van Rijksmuseum Muiderslot zijn tot nader orde gesloten vanwege de coronacrisis. Maar online zet het kasteel de deuren open onder de titel Slot op Slot. Ervaar het Muiderslot vanuit je luie stoel. Vind afleiding, inspiratie en wekelijkse doe-opdrachten. Ook aan thuisonderwijs is gedacht. Volg het Muiderslot op Facebook, Instagram en Twitter om op de hoogte te blijven.

Muiderslot en ik

Hoe is het om het kasteel helemaal voor jezelf te hebben? Wanneer niets of niemand je in de weg staat om een pronkstuk in alle rust tot je te nemen. Of om te genieten van de kasteeltuinen in de lente? Ga er lekker voor zitten en volg een rondleiding, bewonder stukken uit de museumcollectie van dichtbij, geniet van de bloesem in de kasteeltuinen of voer een van de wekelijkse doe-opdrachten uit. Deel je creatieve uitingen online met de hashtag #slotopslot en maak kans op mooie prijzen.

Thuisonderwijs

Wist je dat tijdens de Tweede Wereld Oorlog de Ridderzaal van het Muiderslot onder andere is gebruikt als
klaslokaal? Schoolgaande kinderen komen ook nu nog graag naar het Muiderslot. Helaas kunnen veel schoolbezoeken en schoolreisjes dit voorjaar niet doorgaan. In plaats daarvan zorgt het Muiderslot voor leuke en leerzame online opdrachten voor basisonderwijs. Kinderen leren zo spelenderwijs meer over het oudste en stoerste kasteel van Nederland. Handig voor alle thuiswerkende ouders, juffen en meesters. De eerste thuiswerk opdracht staat sinds vandaag online: https://muiderslot.nl/online-open-met-slotopslot/.

Eigenwijs sinds 1285

In ruim 700 jaar heeft het Muiderslot al vaker roerige perioden doorstaan. Oorlogen, pest, pokken en meer. Wij slaan ons dus ook door de huidige crisis heen. Zolang de sluiting duurt, verrassen wij onze online bezoekers graag met mooie, afleidende, creatieve of leerzame content. Houd de social mediakanalen van het Muiderslot dus in de gaten!

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Noodopvang door scholen en kinderdagverblijven gecontinueerd

Coronavirus draagt bij aan saamhorigheid

Volgende artikel