Nieuwe online lezingen over biodiversiteit in Flevoland

| |

Het programma voor de nieuwe online workshops van Landschapsbeheer Flevoland is bekend. Komende weken gaat Landschapsbeheer drie online lezingen over natuur en biodiversiteit verzorgen. Onder het motto: “kunt u niet in levende lijve naar ons komen, dan komen wij (online) naar u”.

Onderwerp van de eerste online lezing op dinsdagavond 24 november 2020 is:

‘Hebben bijenhotels wel of geen nut?’

Er wordt ingegaan op de bewoners van bijenhotels en wat wij voor deze bewoners kunnen doen. Bijenhotels en insectenhotels zijn al jaren een gewaardeerd onderwerp. Maar hoe werkt zo’n bijenhotel eigenlijk? Zijn bijenhotels nuttig om te maken en neer te zetten? Zo ja, wat is dan de beste locatie? En is er verschil tussen een insectenhotel of een bijenhotel? Veel vragen worden tijdens deze online lezing behandeld.

Tijdens de presentatie is er bovendien ruimschoots gelegenheid om via de chat vragen te stellen, deze worden per onderwerp besproken.

Petra Borsch is de presentator van deze lezing die duurt van 19.30 tot uiterlijk 21.00 uur. Zij is als projectmedewerker bij Landschapsbeheer al vele jaren bezig met ecologisch groenbeheer en bijvriendelijke inrichting van groenstroken. Daarnaast is zij vrijwilligersbegeleider voor vele groene projecten in Flevoland;

Deze online workshop is uiteraard gratis en is bedoeld voor alle groene vrijwilligers in Flevoland en in overige provincies. Zet deze uitnodiging dan vooral ook door binnen uw eigen netwerk! Er is deze keer beperkte ruimte vanwege de (uitgebreide) mogelijkheid om vragen te stellen en advies te krijgen. Bij veel aanmeldingen komt er een extra lezing.

U kunt zich aanmelden via: flevoland@landschapsbeheer.net U krijgt dan per mail een inlogcode toegestuurd die u op 24 november kunt gebruiken.

Overige lezingen

8 december 2020: Rugstreeppadden

Tijdens deze avond informatie over de leefomgeving en het voedselzoekgedrag van de rugstreeppadden, de noodzakelijke bodem en (pionier)begroeiingen

15 december 2020: Ecologisch beheer van begraafplaatsen

Hoe een extensief beheer kan resulteren in een zee van wilde bloemen met veel insecten, waaronder veel wilde bijen, libellen en vlinders.

Vorige artikel

Verlicht zuinig! Kies voor dimmer of sensor

Lelytalent biedt studenten samen met Challenge Up hybride onderwijs

Volgende artikel
Share
Tweet
Pin
Share