Nieuwe vliegtuigen voor Transavia-opleiding

| |

De vliegschool Zelf Vliegen op Lelystad Airport heeft twee nieuwe vliegtuigen ontvangen voor de opleiding van piloten voor Transavia. Daarmee kan de vliegopleiding voor het Transavia Airline Pilot Program met deze nieuwe vliegtuigen worden aangevangen zodra de coronabeperkingen dat toelaten.

Modern

De twee gloednieuwe Blackshape Gabriél-opleidingsvliegtuigen behoren tot de modernste ter wereld. De leerling en de instructeur zitten in deze Gabriéls achter elkaar. De Italiaanse vliegtuigen zijn gebouwd van koolstofvezel en hebben elektronische ´glazen´ cockpits. De vliegschool Zelf Vliegen op Lelystad Airport is de eerste klant van deze nieuwe opleidingsvliegtuigen. In totaal heeft Zelf Vliegen vier Blackshape Gabriéls besteld.

Transavia-groen

In april hebben de eerste twee Blackshape Gabriéls hun Transavia-groene kleuren gekregen. De vliegtuigen zijn in 2018 besteld en werden begin dit jaar afgeleverd. In verband met de coronavoorwaarden mogen er nog geen opleidingsvluchten worden gemaakt, maar de twee vliegtuigen staan klaar voor intensief gebruik voor de opleiding van Transavia-piloten zodra de RIVM-regels dat toelaten.

Zelf Vliegen

De Blackshape Gabriél-lesvliegtuigen hebben gescheiden cockpits. De twee toestellen staan daarom klaar om met hun opleidingsvluchten te beginnen zodra de coronabeperkingen dat toelaten. De vliegschool Zelf Vliegen op Lelystad Airport bestaat al meer dan 35 jaar en biedt vliegopleidingen aan voor zowel hobby- als commerciële brevetten. Zelf Vliegen heeft voor de opleidingen een vloot van 15 moderne vliegtuigen van verschillende typen beschikbaar. Meer informatie over de vliegschool Zelf Vliegen is te vinden op www.zelfvliegen.nl.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Valse e-mails over gemeentelijke belastingen

Geld van VSBfonds voor Flevolandse initiatieven in coronatijd

Volgende artikel