Particuliere media initiatieven Almere slaan handen ineen

| |

Twee veel veelbezochte lokale nieuwsbronnen hebben afspraken gemaakt voor intensieve samenwerking. Omroep Almere en Persbureau Almere streven voortaan samen naar een sterk platform voor plaatselijk nieuws.

Robin Roelofsen is bezig Persbureau Almere, dat hij overnam van Henk Struik, verder te professionaliseren. Omroep Almere is opgezet door Cor Toorenburg. Beide organisaties zijn onafhankelijke particuliere initiatieven. Zij ontvangen geen subsidie. De onbezoldigde medewerkers werken met hart voor de stad.

Binnenkort praten beide media over de uitwerking van hun samenwerking. Nu al is geregeld dat beide websites met elkaar gelinkt zijn. Alle diensten van Omroep Almere (nieuwssite, radio, beeld, proradio en gesproken nieuws) zijn ook te bereiken via PersbureauAlmere.nl.

Naast de bestaande nieuwsbronnen begint Omroep Almere binnenkort met TekstTV. Beide partijen hebben afgesproken deze beschikbaar te maken. De onderzoeken naar deze mogelijkheid lopen al en de applicatie kan binnenkort klaar zijn.

Die beeldkrant is via een website te benaderen en bijvoorbeeld met chromecast of websitemodule op tv te bekijken. Het medium presenteert straks Almeers nieuws naast informatie uit de regio en landelijke berichten. Ook biedt het praktische informatie over wegwerkzaamheden en agendaberichten op het gebied van cultuur en sport.

Onder de beelden is het geluid van internetradio Almere On Air te horen.

Omroep Almere is de stadsomroep van Almere en te vinden op OmroepAlmere.nl.

Foto: Pexels

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Digitaal Erfgoedcafé over de langstlopende sporttraditie van Almere

Almere aardgasvrij in 2050: hoe gaan we dat doen?

Volgende artikel