Procedure werving nieuwe burgemeester Urk stopgezet

| |

De procedure voor de werving van een nieuwe, Kroonbenoemde burgemeester voor de gemeente Urk is tijdelijk aangehouden. Dit heeft de commissaris van de Koning in Flevoland, Leen Verbeek besloten. De vertrouwenscommissie van de gemeente Urk is hierover geïnformeerd.

Het aanhouden van de procedure is een van de gevolgen van de maatregelen rond het beheersen van het Corona-virus. Vanwege de recente ontwikkelingen met betrekking tot het Corona-virus heeft het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aanvullende richtlijnen voor het openbaar bestuur in Nederland gegeven. Het besluit van de commissaris is in lijn hiermee. Commissaris van de Koning Leen Verbeek: “Het zijn bijzondere tijden in Nederland en dat vraagt improvisatie en flexibiliteit van ons allemaal. Een burgemeestersprocedure moet zorgvuldig gebeuren. Persoonlijk contact is voor een goed beeld van sollicitanten essentieel. Daarnaast kan de procedure vanwege het vertrouwelijke karakter niet via de digitale weg gedaan worden. De wet biedt deze ruimte niet. Afhankelijk van de ontwikkelingen hoop ik dat de procedure zo snel mogelijk weer kan worden opgestart.”

Tot het moment van de installatie van de nieuwe Kroonbenoemde burgemeester blijft mevrouw Ineke Bakker waarnemend burgemeester van Urk.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Vereniging International Almere bestaat 10 jaar

Flevoziekenhuis ziet verdenkingen toenemen

Volgende artikel