Regeling kleinschalige energie-initiatieven Flevoland weer open

| |

Vanaf maandag 17 augustus 2020 is de regeling kleinschalige energie-initiatieven Flevoland weer opengesteld. De subsidie is bedoeld om inwoners te helpen om initiatieven voor energiebesparing, -opwek, -opslag en – distributie te ontplooien.

Het gaat om lokale initiatieven die kunnen doorgroeien naar provinciaal niveau. Denk hierbij aan een voorlichtingsavond over energiebesparing voor een wijk, of aan het aardgasvrij maken van een straat. De regeling is breed opgezet en zeker niet beperkt tot de genoemde voorbeelden.

Inventiviteit en maatschappelijke betrokkenheid

De provincie wil vooral een beroep doen op de inventiviteit en maatschappelijke betrokkenheid van Flevolanders om oplossingen te vinden voor lokale uitdagingen op het gebied van de energietransitie. 

“Een belangrijke voorwaarde voor deze subsidie is wel dat het ideeën ondersteunt,” licht Vera Dam, directeur van de Natuur en Milieufederatie Flevoland toe. “Het is bedoeld als een zetje in de rug voor initiatieven. Aanschaf van producten valt buiten de regeling en ook aanvragen die een of twee huishoudens betreffen worden afgewezen. Maar als Flevolanders zelf creatieve ideeën hebben en collectief iets willen doen met bijvoorbeeld een straat of een wijk, dan is er budget.”

Waarom subsidie

Waarom deze subsidie? De provincie ziet graag dat er ook bottom-up mogelijkheden zijn om de energietransitie te versnellen. Een klein initiatief laten uitgroeien tot iets groters is precies de manier om de overgang naar duurzame energie mét draagvlak voor elkaar te krijgen. Want grootschalige projecten zijn doorgaans klein begonnen.  

Kortom, heeft u een idee of wilt u samen met anderen een initiatief van de grond krijgen? Neem een kijkje op de subsidiepagina van de provincie Flevoland of ga direct naar de aanvraagpagina voor subsidies. Heeft het uw voorkeur om zélf iets te doen aan energiezuiniger wonen? Dan kunt online het inzicht in uw woning verbeteren. Ook kunt u eens langs komen op een van de inloopspreekuren van het Energieloket Flevoland en bekijk wat de mogelijkheden voor u zijn. 

Heeft u een vraag? Wij beantwoorden deze graag.  

Kunt u niet langs komen bij een lokaal spreekuur, of is deze niet open? Wij staan u graag te woord!

Telefonisch 0320-25 35 05, via onze chatservice, of via de mail op info@energieloketflevoland.nl

Woonwaarde omhoog, energierekening omlaag. Energieloket Flevoland helpt!

Foto: Pexels

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Almere Boven: luchtfoto-tentoonstelling over de ontwikkeling van Almere

Toeteren van het lachen bij Ally’s Drive In

Volgende artikel