Reguliere dienstregeling allGo per 17 augustus 2020

| |

Vanaf 17 augustus rijden de bussen van allGo weer volgens de reguliere dienstregeling. Voor de R-netlijnen geldt de vakantiedienstregeling, waarbij er op de lijnen 322 en 326 extra ritten zijn toegevoegd. Daarnaast houdt allGo, in verband met corona, extra bussen stand-by, die ze kunnen inzetten wanneer het te druk wordt.

Op deze manier zijn ze in de gelegenheid om drukte in de bussen op te vangen en het OV veilig en comfortabel te houden. De dienstregeling geldt tot en met 12 december 2020.

Gespreid rijden in verband met nieuwe schooljaar

De dienstregeling van de R-net lijnen 322 en 326 wordt vanaf 17 augustus meer gespreid. Dat betekent dat de bussen, in tegenstelling tot de gebruikelijke dienstregeling, vaker buiten de spits starten met rijden. Dat is onder andere besloten na gesprekken die zijn gevoerd met diverse scholen in Almere en Amsterdam.

De lesroosters van de scholen en de dienstregeling zijn op elkaar afgestemd ten behoeve van een betere spreiding van het aantal studenten in de bussen van allGo.

Voor een actueel reisadvies en de juiste vertrektijden adviseert allGo reizigers hun reis voor vertrek altijd te plannen via onze reisplanner of 9292.nl.

Reisregels

Om het OV samen verstandig te gebruiken, gelden de volgende reisregels in onze bussen:

  • Het dragen van een niet-medisch mondkapje is verplicht voor reizigers van 13 jaar of ouder. Zet je mondkapje op voordat je instapt.
  • Vermijd (indien mogelijk) drukke (spits)tijden,
  • Geef elkaar de ruimte op de halte, in het voertuig, en bij het in- en uitstappen.
  • Houd rekening met elkaar.

Kuchschermen

Via OV-NL deed TNO, namens de gezamenlijke vervoerbedrijven, afgelopen periode onderzoek naar de veiligheid van plastic kuchschermen in bussen en trams, met positieve uitkomst. Het plaatsen van kuchschermen vormt voor buschauffeurs een beter alternatief dan een gesloten voordeur. Daarom zijn reizigers binnenkort weer via de voordeur welkom in de bussen van allGo.

Hoewel het nog even duurt voordat de bussen op deze nieuwe situatie zijn aangepast, zijn ze blij dat ze reizigers straks weer persoonlijk voor in hun bussen welkom kunnen heten.

Foto: door harry_nl op Visualhunt / CC BY-NC-SA

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Juf Roos komt zondag 30 augustus 2020 naar Ally’s Drive In

Parallelweg Flevoweg vanaf 17 augustus 2020 deels afgesloten

Volgende artikel