Renovatiewerkzaamheden aan de Friese Sluis en de brug over de sluis

| |

Op dinsdag 1 september is er een informatiebijeenkomst over de renovatiewerkzaamheden aan de Friese Sluis bij Lemmer en de brug over de sluis. De werkzaamheden starten op 1 oktober en zijn op 21 december klaar. Gedurende deze periode is de brug gestremd voor gemotoriseerd verkeer.

Voor fietsers en voetgangers komt er een tijdelijke noodbrug. De sluis is tijdens de werkzaamheden gestremd voor de scheepvaart.

De informatiebijeenkomst is van 18.30 20.30 uur in de Beachclub, Industrieweg 1 in Lemmer. Het gaat om een inloopbijeenkomst waar u in principe op elk moment tussen 18.30 en 20.30 uur kan komen binnen lopen.

Tijdens deze bijeenkomst wordt er informatie gegeven over de werkzaamheden en de bereikbaarheid van het gebied. Verder is er volop de gelegenheid om vragen te stellen.

De informatiebijeenkomst wordt georganiseerd door de provincie Flevoland en de aannemerscombinatie Croonwolter&dros – Hollandia Services. Vanzelfsprekend wordt er tijdens deze bijeenkomst rekening gehouden met de dan geldende corona-maatregelen.

Werkzaamheden

De Friese Sluis is 80 jaar oud en moet op verschillende onderdelen vernieuwd worden, zodat het weg- en het vaarwegverkeer ook in de toekomst veilig gebruik kan blijven maken van de sluis en de brug. Zo worden de sluisdeuren en het beweegbare deel van de brug vervangen.

Verder wordt het elektronische bediensysteem helemaal vernieuwd. Dat laatste geldt voor alle bruggen en sluizen in de hele provincie Flevoland.

Omrij-routes werkzaamheden Friese Sluis

Omleidingen

Voor het gemotoriseerde verkeer geldt een omleidingsroute via Lemmer, de A6 en Bant.

En voor het landbouwverkeer komt er een andere omleidingsroute omdat zij geen gebruik mogen maken van de A6. Zie kaartje hiernaast.

Programma Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen

De renovatie van de Friese Sluis is onderdeel van het provinciale project Groot Onderhoud Bruggen en Sluizen van de provincie Flevoland.

\In dit programma worden alle provinciale sluizen en beweegbare bruggen  op 16 verschillende locaties in de provincie  gerenoveerd.

De uitvoering van dit programma is in 2019 gestart en loopt door tot in 2023.

Meer informatie over dit programma: https://flevowegen.nl/aanwinsten/bruggenensluizen.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Almere aardgasvrij in 2050: hoe gaan we dat doen?

Gebiedsontwikkeling: bouwen aan duurzaam Almere

Volgende artikel