ROC van Amsterdam – Flevoland staakt lessen

| |

De snelle verspreiding van het coronavirus en de huidige maatregelen van het kabinet hebben ingrijpende gevolgen voor iedereen. Dat geldt ook voor het ROC van Amsterdam – Flevoland, het VOvA, VAVO en Educatie. De afgelopen dagen is gebleken dat goed onderwijs bieden in deze snel veranderende omstandigheden een moeilijke opgave is. Het welzijn van studenten, leerlingen en medewerkers weegt daarin zwaar. Dat heeft de Raad van Bestuur ertoe gebracht om alle lessen op locatie stop te zetten. Dit geldt in elk geval tot en met vrijdag 20 maart.

Focus op examinering

Het ROC van Amsterdam – Flevoland doet er alles aan om te zorgen dat deze situatie zo min mogelijk invloed heeft op de studievoortgang van de studenten. Daarbij wordt de focus op examinering gelegd. Daar waar examinering plaats kan vinden, gaat deze door voor studenten op de eigen schoollocatie.

Online onderwijs

Het ROC van Amsterdam – Flevoland is druk met het onderwijs zoveel mogelijk door te laten gaan via online kanalen. Onderwijs op afstand dus. Komende week wordt per opleiding bekeken wat en of er mogelijkheden zijn om onderwijs op afstand aan te bieden.

Stages

Stages gaan gewoon door zolang de student welkom is op het stageadres. Voor de stages in het buitenland geldt dat het studenten niet is toegestaan om af te reizen naar het buitenland. Studenten die zich in het buitenland bevinden worden geholpen op kosten van de school om terug te keren indien mogelijk.

Gebouwen wel open

De gebouwen van het ROC van Amsterdam – Flevoland blijven open voor activiteiten die niet thuis maar in de schoolgebouwen moeten plaatsvinden. Studenten en medewerkers zijn vandaag hierover geïnformeerd.

Actuele ontwikkelingen

Het ROC van Amsterdam – Flevoland volgt de actuele ontwikkelingen op de voet en houdt zich daarbij aan de gezondheidsrichtlijnen van het RIVM.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Flevo Campus komt met essay wedstrijd

Start berging Short Stirling bij Almere uitgesteld

Volgende artikel