Rolling Nature Kemphaan eerste evenement van Stad & Natuur dit najaar

| |

Het evenementenseizoen verliep bij Stad & Natuur, net als bij vele andere partijen, door corona heel anders dan gepland. Geen Lentefeesten in het voorjaar, geen Zomerfestival aan het einde van de zomervakantie. Alleen kleinschalige workshops waren mogelijk en daar is gelukkig goed gebruikt van gemaakt.

Stad & Natuur is dan ook ontzettend blij dat er vanaf 1 september weer evenementen georganiseerd mogen worden. De eerste in de rij is Rolling Nature op Stadslandgoed de Kemphaan op zondag 13 september van 12.00 tot 16.00 uur. Uiteraard met inachtneming van alle coronamaatregelen.

Op zondag 13 september organiseert Stad & Natuur voor de vierde keer ‘Festival Rolling Nature’op Stadslandgoed De Kemphaan.

Het natuur- en cultuurfestival is bestemd voor iedereen – van 0 tot 100 – met een groen hart en een frisse neus. Op 8 september van 12-16 uur voel en beleef je de veelzijdigheid van Stadslandgoed De Kemphaan!

Rollende activiteiten

Festival Rolling Nature De Kemphaan is gebaseerd op de populaire Foodtruck Festivals, maar het ingrediënt is natuur in plaats van food. Als bezoeker kun je aan de slag met diverse zeer uiteenlopende activiteiten, zoveel mogelijk van Almeerse bodem. Zo kun je meedoen met workshops bij de trucks/bussen van Oerz, de Stad en Natuur bus, de Kunstbus van KLEURinCULTUUR en de fotobus van Say Kaas.

Plantage Nieuwland is aanwezig met de verkoop van producten en knutselen met natuurlijke materialen. Op cultureel gebied is de TokTukTuk aanwezige met een minitheater. Dubbel-Op verzorgt rondleidingen over het zogenaamde Waterkasteel. SEC Survival verzorgt een heus boerengolf.

Coronamaatregelen

Uiteraard neemt Stad & Natuur de coronamaatregelen serieus. Margrietha Rengers van Stad & Natuur: ‘We zijn ontzettend blij dat we weer evenementen mogen organiseren. We hebben een hele set aan maatregelen getroffen die het veilig moeten maken om bij ons langs te komen.

Het evenement vindt in onze schapenweide plaats, daar kunnen we alle activiteit met voldoende onderlinge afstand neerzetten. We hebben speciaal allemaal workshops en een theatervoorstelling geregeld waarbij de kinderen kunnen zitten en de ouders op 1,5 meter afstand kunnen toekijken. We vragen iedereen zich te registreren bij de entree. Bij de in- en uitgang hebben we handenwasunits staan. Uiteraard geldt ook hier dat mensen met klachten thuis moeten blijven.

Ook is er dit jaar geen horeca op het terrein aanwezig. Wel kunnen mensen op de aanwezige picknicktafels hun meegebrachte consumpties nuttigen of naar één van de horecagelegenheden op het landgoed gaan.’ De toegang en veel activiteiten zijn gratis, voor specifieke activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd van 1 of 2 strippen.

De strippenkaart van Stad & Natuur is deze dag te koop, je koopt 5 strippen voor € 6,00. Losse strippen kosten € 1,50.  Kijk voor meer informatie op www.stadennatuur.nl. Rolling Nature is het eerste evenement, de eerstvolgende zijn het Oogstfeest in het Vroege Vogelbos op 27 september en Crossen door de bossen ook op 27 september in het Kotterbos.

Foto: Rolf Hendriks

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Identiteit Short Stirling Markermeer bekend

Elburgerbrug weer open voor wegverkeer, nieuwe werkzaamheden noodzakelijk

Volgende artikel