‘The Last African In Europe’ – mockumentary door Mo Hershi

| |

Première van de mockumentary van comedian en programmamaker Mo Hersi waarin hij inzichtelijk wil maken wat de gevolgen zijn wanneer alle Afrikanen uit Europa vertrekken en alle Europeanen Afrika verlaten.

“Laten we de grenzen op 30 maart maar sluiten tussen Afrika en Europa”, stelt comedian en programmamaker Mo Hersi voor. “Maar dan wel aan beide kanten.” Hersi maakte de mockumentary ‘The Last African in Europe’ om zijn standpunt kracht bij te zetten. “Ik wil inzichtelijk maken wat de gevolgen zijn als alle Afrikanen Europa verlaten en Europeanen uit Afrika moeten vertrekken.”

In de mockumentary, waarbij een onderwerp (fictief of echt bestaand) wordt besproken zoals in een documentaire, schetst de Almeerse comedian en programmamaker een doemscenario. Hij is de laatste Afrikaan in Europa. Nederland staat voor de helft onder water. Europa is in een crisis beland en Afrika heeft de grenzen hermetisch gesloten.

Zwarte humor

Hersi: “Europese Afrikanen keren terug naar Europa en witte mensen mogen niet meer naar Afrika. Dat is het uitgangspunt van mijn documentaire. Ik hoop de kijker inzicht in de vluchtelingenproblematiek te geven, en aan de andere kant de zwarte humor ervan in te laten zien. De reacties van de kijkers zijn zeer positief. Ze vragen mij dan: hoe kunnen we het anders doen? Ofwel: hoe komen we weer dichter bij elkaar, in plaats van verder polariseren.”

Films

Naast ‘The Last African in Europe’ vertoond de Nieuwe Bibliotheek deze avond ook de films ‘Abdoul’ van Kiyomi Molin en ‘Achttien’ van Joost van Beek.

Na afloop van de film vindt een dialoog plaats onder leiding van een moderator waarbij het publiek in gesprek kan met de makers.

Een gratis kaartje voor deze avond bestel je hier.

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

MWKC-Lifecenter Naarden opent haar deuren

Floriade en FlevoFood tekenen Letter Of Intent

Volgende artikel