Vereniging International Almere bestaat 10 jaar

| |


Almere groeit, en ook het aantal mensen dat hier als expat komt werken voor internationale bedrijven in de regio of het aantal mensen dat hiernaartoe verhuist voor de liefde (lovepats).

Een groep internationale mensen zocht elkaar ruim tien jaar geleden op voor steun en contact en om samen een netwerk op te bouwen in Almere. De Facebookgroep heeft inmiddels bijna 2400 leden. Men wisselt tips uit en komt in contact met elkaar. De vereniging zelf telt zo’n 200 ingeschreven leden die onder andere maandelijks op de hoogte gehouden worden.

“Vooral persoonlijke ontmoetingen willen we stimuleren, dus organiseren we maandelijkse en jaarlijkse events om mensen bij elkaar te brengen. Zo hebben we elke maand borrelmomenten in zowel Centrum Stad als in Almere Buiten. We denken erover uit te breiden naar Almere Poort. En elke maand zijn er activiteiten zoals de enige Engelstalige Pubquiz in Almere, een boekenclub, een spelletjesmiddag en ons Dutch Language Café waar mensen op een casual manier de Nederlandse taal met elkaar kunnen oefenen. Daarnaast zijn er onder andere met Pasen, Halloween en Kerst (kinder)activiteiten en kunnen mensen mee met een ‘Welcome in Almere Tour’, georganiseerd door een van onze oud-bestuursleden die officieel gids is”

In 2010 werd de vereniging International Almere officieel opgericht. De geplande viering op zaterdag 14 maart kon geen doorgang vinden door de coronamaatregelen.
Voor meer informatie over International Almere en de openbare events kun je terecht op hun vernieuwde website internationalalmere.com

Deel dit nieuwsbericht...
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Vorige artikel

Statuten ‘Oogsterwold’ geregeld door Almeer Notaris

Procedure werving nieuwe burgemeester Urk stopgezet

Volgende artikel