Afsluiting N305 Waterlandseweg Almere

| |

Van vrijdagavond 2 juli 2021 om 20.00 uur tot uiterlijk donderdagochtend 8 juli 2021 05.00 uur is de N305 Waterlandseweg dicht tussen de Vogelweg en de Nederstichtselaan. Tijdens de afsluiting rijdt het verkeer om.

Planning en traject

Van vrijdagavond 2 juli 2021 20.00 uur tot uiterlijk donderdagochtend 8 juli om 05.00 uur worden de werkzaamheden uitgevoerd tussen de Vogelweg en de Nederstichtselaan.

Afsluiting N305 Waterlandseweg Almere

Omleidingsroute

Verkeer komend uit Zeewolde naar Almere rijdt om via de A27 en de A6. Verkeer komend uit Almere rijdt via de A6 en A27.

Verkeer met als eindbestemming Zeewolde/Harderwijk wordt geadviseerd via de Vogelweg en de Roerdompweg te rijden. Dit komt omdat de N305 Gooiseweg tussen de Gooimeerdijk-Oost en de Nijkerkerweg in dezelfde periode is afgesloten.

Scheepvaart

De scheepvaart ondervindt ook hinder van de werkzaamheden. Van week 25 t/m 28 moet het vaarwegverkeer in de Hoge Vaart ter hoogte van km 12,5 (Groene Kathedraal) extra opletten. Er geldt een beperkte doorvaartbreedte van 12,9m.

Werkzaamheden

Over de N305 Waterlandseweg en de Hoge Vaart in Almere, ter hoogte van landschapskunstwerk de Groene Kathedraal en bedrijventerrein Stichtsekant komt een nieuwe 240 meter lange fiets- en voetgangersbrug te liggen. Tijdens de afsluiting begin juli wordt het onderdeel boven de Waterlandseweg ingehangen en afgemonteerd. In totaal bestaat de brug uit zes delen, een lift en een spiltrap.

Naast de werkzaamheden voor de fiets- en voetgangersbrug wordt tijdens de afsluiting ter hoogte van de carpoolplaats en de Nederstichtselaan een deel van de grond gesaneerd. 

Omleidingskaart Waterlandseweg adviesroute
Omleidingskaart Waterlandseweg adviesroute
Vorige artikel

Monument voor een woningwetwoning niet meer te redden

Bloeiende bermen met zeldzame planten in de Noordoostpolder

Volgende artikel
Share
Tweet
Pin
Share