Almere start met uitbreiden van Almeerderstrand

Libelle Zomerweek
Libelle Zomerweek

De gemeente Almere wordt een stukje groter. Het Almeerderstrand wordt opnieuw ingericht, waarbij het zuidelijke deel van het strand, tegen de A6 aan, met 7,8 hectare wordt uitgebreid. De herinrichting zorgt voor meer recreatiemogelijkheden. De werkzaamheden gaan in de week van 8 juni van start en zullen een aantal maanden duren. De verwachting is dat begin volgend jaar het nieuwe strand gebruikt kan worden.

Ruimte voor recreatie

Op het Almeerderstrand vinden jaarlijks zowel kleinschalige als grotere evenementen plaats, zoals Strandfestival Zand of de Libelle Zomerweek. Met de uitbreiding van het strand kunnen daar (grootschalige) evenementen worden georganiseerd. Dit wordt in samenhang bekeken met het bestemmingsplan kustzone Poort Buitendijks. Eventuele effecten van de coronamaatregelen worden hierin ook meegenomen.

Ook ontstaat er door de uitbreiding meer ruimte om delen van het strand effectiever te kunnen gebruiken. Op deze delen worden de komende jaren verschillende voorzieningen aangelegd, zoals fietsenstallingen, toiletten, verkleedruimtes en douches. Andere delen van het strand richten zich meer op wandelen en uitwaaien. Ook de bereikbaarheid van het (uitgebreide) Almeerderstrand vanaf station Almere Poort wordt verbeterd voor voetgangers en fietsers, inclusief goede bewegwijzering.

Investeren in kwaliteiten van de stad

In 2016 hebben het Rijk, provincie Flevoland en gemeente Almere binnen het programma Almere 2.0
plannen ontwikkeld voor een gezonde groei van Almere. Naast investering in woningbouw, wordt ook geïnvesteerd in kwaliteiten van de stad, zoals het versterken van cultuur, recreatie en toerisme. We creëren plekken in de stad waar inwoners en bezoekers graag naartoe gaan, met plezier verblijven en trots op zijn. Kustzone Poort vormt de entree van Almere vanaf de Hollandse Brug en is bij uitstek zo’n plek om cultuur, recreatie en toerisme verder te ontwikkelen.

Disneyland Paris nodigt fans uit om mee te zingen

Disneyland Paris nodigt haar community, fans en Cast Members over de hele wereld uit om samen met haar artiesten mee te doen in een betoverende videoclip en de klassieker ‘Can You Feel The Love Tonight’ thuis te zingen.

Disneyland Paris is afgelopen maart gestart met het activiteitenplatform ‘Disneyland Paris bij je thuis’, zodat de magie altijd blijft doorgaan, ook thuis. Op het platform zijn iedere week allerlei nieuwtjes te vinden, zoals spelletjes, instructiefilmpjes, tekenlessen en diverse video’s en recepten. Zo kan iedereen zijn dag opvrolijken met de magie van de Disney Parken.

Vandaag publiceert Disneyland Paris een nieuwe video, speciaal om de magische muziek van de Disney Parken met de fans thuis te delen. De artiesten van de Disneyland Paris musical ‘The Lion King: Rhythms of the Pride Lands’ hebben een ontroerende uitvoering van de grote klassieker ‘Can You Feel The Love Tonight’ gezongen en dit thuis gefilmd.

Disneyland Paris en haar artiesten nodigen ook alle fans uit om mee te doen in de volgende video!

Iedereen kan meedoen door zichzelf te filmen, terwijl zij de klassieker ‘Can You Feel The Love Tonight’ a capella zingen, en deze video vervolgens op social media (Facebook, Instagram en Twitter) te delen met #DisneylandParisAtHome. Deelnemers hoeven geen professionele zanger te zijn, het belangrijkste is dat iedereen plezier heeft. Deelnemen kan ook door te dansen, een beroemde scène na te spelen of op een andere manier met een knipoog te verwijzen naar Disney’s meesterwerk The Lion King. De uiterlijke datum voor deelname is aanstaande zondag 10 mei om 00.00 uur. Wie weet schitter jij binnenkort in de volgende Disneyland Paris video!

De songtekst en alle informatie staat op de website https://athome.disneylandparis.com/nl/.

SEC organiseert activiteiten

Nu scholen en kinderopvang gesloten zijn vanwege het coronavirus, wil Outdoorpark SEC Almere gezinnen helpen om leuke activiteiten te kunnen ondernemen. Het outdoorpark is 50.000 m2 en biedt veel ruimte voor iedere deelnemer. Het is extra laagdrempelig gemaakt om een uitje met kinderen te organiseren.

Aantrekkelijk voor gezinnen

Ten eerste mogen ouders of verzorgers meedoen met alle jeugd en kinderactiviteiten.
Ten tweede is voor de populairste uitjes het minimum aantal deelnemers verlaagd naar vier personen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de survival, mini jungleland en boogschieten. Zo kan je als gezin er makkelijker op uit.

Eigenaresse Joy Both: “Ik heb zelf een dochter, dus ik weet hoe moeilijk het is om de hele dag met een kind binnen te zitten.”

Voorzorgsmaatregelen

Er wordt gezorgd dat er nooit meer dan 50 bezoekers tegelijk in het park aanwezig zijn, groepen worden duidelijk van elkaar gescheiden en alle noodzakelijke hygiënemaatregelen worden genomen.
Hiermee hoopt het outdoorpark een leuk uitje te bieden aan gezinnen die met kinderen thuis zitten, nu veel andere activiteiten zijn afgelast.

Meer informatie: www.outdoorparkalmere.nl

1 2 3 13