Laser hair removal and cosmetology. The girl removes hair on her arm with a laser. Cosmetology hair removal procedure. Laser hair removal and cosmetology. Cosmetology and SPA concept

Ongewenst haren laten weg laseren. Deze ingreep wordt steeds vaker gedaan, dat komt omdat de behandeling niet erg heftig is, het tijd bespaart door jezelf niet meer hoeven te scheren en het op langer termijn ook geld bespaart. Verder is een laserbehandeling bij de juiste kliniek ook best betaalbaar. Het wordt daarom dus ook erg aangeraden om even bij een kliniek zoals een laserkliniek Utrecht te kijken voor meer informatie en om eventueel te laseren Utrecht (laseren in Utrecht).

Is laserontharing echt definitief?

De veel voorkomende vraag als het gaat om laserbehandelingen is of de behandeling definitief is. Het simpel antwoord is: Ja en nee, een laserbehandeling is zeker effectief, maar niet helemaal definitief. Net als met scheren, harsen of epileren groeien haartjes na verloop van tijd weer terug. Bij laser ontharen duurt dat echter veel langer. Met een laserbehandeling worden de haarzakjes namelijk verhit. Dat voorkomt dat er nieuwe haren groeien. Wanneer en hoeveel haar er terug groeit is onder andere afhankelijk van de haarkleur, haardikte, huidskleur en je gezondheid. Als de haren terug groeien, zijn het er minder en ze zijn heel stuk lichter. Waardoor het resultaat dus beter is dan bijvoorbeeld scheren of harsen. Dus is een laserbehandeling definitief? Nee. Dat niet, maar het is wel de beste manier om de meeste haren te verwijderen. 

Hoeveel behandelingen zijn er vereist?

Alles 100% is niet mogelijk, maar met onze behandelingen heeft u wel het beste resultaat. Gemiddeld zijn er ongeveer 6 tot 15 behandelingen vereist om de haren te verwijderen. Bij sommige cliënten komt het voor dat na een laserbehandeling er voor 5 jaar niet meer geschoren hoeft te worden, maar er zijn ook cliënten die het liefst ieder jaar terugkomen bij een laserkliniek om het bij te werken of wanneer ze denken dat het nodig is. Hoe en wanneer de haren terug groeien is afhankelijk van de huid.

Zijn alle haren te laseren?

Om te weten hoe een laser je onthaard, moet je weten dat een bij een laserbehandeling er erg veel licht op een haar en zijn wortel wordt gefocust. omdat haren meestal zwart zijn nemen ze veel van dit licht op waardoor de behandeling dus effect heeft. Een veel voorkomende vraag is dus ook of alle haren weg te laseren zijn? Dat is dus niet zo. Een haar moet dus pigment bevatten. Als een haar dat niet heeft, heeft laseren weinig nut. witte, grijze, rode haren bevatten zo goed als geen pigment waardoor ze niet behandelt kunnen worden.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een laserbehandeling?

Het laten weglaseren van ongewenste haartjes is bij de meeste klinieken al mogelijk vanaf 80 euro. De betaalbare prijs is waarschijnlijk ook de reden waarom weglaseren tegenwoordig zo’n trend is bij de meeste mensen.