Yonex Dutch Open 2020 badminton gecanceld

Yonex Dutch Open 2020 badminton gecanceld

Badminton Nederland heeft besloten om de 72e editie van de Yonex Dutch Open (BWF Tour Super 100), het grootste internationale badmintonevenement in Nederland, te cancelen. Dit evenement zou plaatsvinden van 6 t/m 11 oktober 2020 in Topsportcentrum Almere.

Jaarlijks is dit het evenement waarbij ontmoetingen plaatsvinden met internationale topbadmintonners, badmintonfans, badmintonspelers, vrijwilligers, verenigingen en bedrijfspartners. Ook met de versoepelingen per 1 juli is het niet mogelijk om er het jaarlijkse badmintonfeest van te maken, zoals wij dat voor ogen hebben. Ook is het nu nog onduidelijk of spelers uit het buitenland naar Nederland kunnen komen en in welke beperkte mate publiek aanwezig kan zijn. Hierbij speelt ook nog dat in verband met de vlucht van de shuttle er slechts beperkt geventileerd wordt in de hal.

Met de huidige maatregelen blijft de algehele organisatie, maar bijvoorbeeld ook het vervoer van internationale personen, een extra risico en belasting voor de chauffeurs, overige vrijwilligers en medewerkers. Een belangrijk facet bij de Yonex Dutch Open zijn de vele side events die georganiseerd worden, maar met de 1,5 metermaatregel is de voorbereiding en uitvoering hiervan lastig. Zowel financieel als organisatorisch zijn er op dit moment vanwege de coronapandemie dan ook te veel onzekerheden om dit evenement op een verantwoorde wijze voor te bereiden en te organiseren.

“Het is uiteraard erg jammer dat de Yonex Dutch Open dit jaar niet doorgaat en de Nederlandse topbadmintonners hun thuistoernooi moeten missen. We hebben veel zaken afgewogen en afgestemd met diverse partijen. We zijn tot de conclusie gekomen dat het beter en verstandiger is om de komende editie te cancelen.  Ook willen we al onze partners bedanken voor de coöperatieve houding ten aanzien van het genomen besluit. Wij gaan er volgend jaar een extra groot feest van maken”, aldus Hendrik Boosman, toernooidirecteur Yonex Dutch Open.

Volgend jaar staat de Yonex Dutch Open weer op de kalender. De Yonex Dutch Open 2021 vindt plaats van 12 t/m 17 oktober in Topsportcentrum Almere.

Sporten tijdens coronacrisis: wat mag wel en niet?

De maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn sinds 11 mei iets versoepeld. Voorwaarde is wel dat het aantal besmettingen en doden door het coronavirus niet opnieuw oplopen. De regering kan altijd de versoepelingen weer terugdraaien. Voor nu is er meer ruimte voor mensen om te sporten en bewegen. Maar wat mag nou wel en wat niet?

Wat mag niet?

 • Binnensporten blijft tot nader order niet toegestaan!
 • Sanitaire voorzieningen zoals douches en keukens blijven tot nader order afgesloten.
 • Toiletgebruik wordt sterk afgeraden, en mag alleen in een noodgeval.
 • Er mogen geen wedstrijden georganiseerd worden.
 • Ouders en andere geïnteresseerden mogen niet langs de lijn staan kijken bij trainingen/activiteiten.

Wat mag wel?

 • Buiten sporten in groepen is voor alle leeftijden toegestaan met ingang van 11 mei, mits er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden.
 • Voor kinderen van 12 jaar en jonger blijft gelden dat er onderling mag worden afgeweken van de 1,5 meter afstand regel.

Wat betekent dit voor u als sportaanbieder?

Als sportaanbieder kunt u alleen activiteiten organiseren als u hiervoor toestemming heeft van de gemeente. Heeft u bij de gemeente al een plan ingediend om sportactiviteiten aan te bieden voor sporters van 13 t/m 18 jaar, en is deze goedgekeurd door ons? Dan is het u ook toegestaan om volgens datzelfde plan activiteiten aan te bieden aan mensen van 19 jaar en ouder. Laat dit wel even aan ons weten via sportentree@almere.nl. Als er op basis van de nieuwe noodverordening toch enige actie vereist is, dan nemen wij contact met u op met het verzoek om het plan waar nodig aan te passen.

Heeft u nog geen plan ingediend voor sporters van 13 t/m 18 jaar? Dan kunt u uw plan ter goedkeuring indienen bij de gemeente Almere via het mailadres sportentree@almere.nl

In het in te dienen plan moet staan hoe u sportactiviteiten gaat aanbieden met in achtneming van de nu geldende regels i.v.m. Corona.

Een aantal uitgangspunten voor uw plan:
Geef aan hoe de sporters zich op de accommodatie verplaatsen en hoe de trainingen uitgevoerd worden met inachtneming van de 1,5 meter afstand tussen personen.
U moet zelf zorgen voor materialen als handgel, handschoenen, (extra) schoonmaakmiddelen voor materialen, (eventuele mondkapjes), etc. De gemeente voorziet hier niet in.
U kunt tijdens de sportactiviteiten geen gebruik maken van de kantine en kleedkamers. Ook toiletten moeten gesloten blijven. Alleen in noodgevallen kan hier gebruik van worden gemaakt via de sleutel die u bij een coördinator onder brengt. Denkt u ook aan het schoonmaken van de toiletten.
Als er handhavers en/of politie langs komt, moeten u en de aanwezigen op uw terrein hun aanwijzingen altijd opvolgen.
De sportbond/organisatie waar u bij aangesloten bent heeft protocollen ontwikkeld, deze protocollen kunt u waar mogelijk verwerken in uw plan.

Als gemeente verwachten wij nadere instructies vanuit NOC*NSF en de Vereniging Sport en Gemeenten. Deze instructies vormen de uitgangspunten voor de beoordeling van het door u ingediende plan. U kunt erop vertrouwen dat ook wij er alles aan doen om een en ander weer mogelijk te maken binnen de toegestane versoepelingen.

Coronavirus en Sport

De uitbraak van het Covid-19 (Corona) virus heeft steeds meer vat op ons dagelijks leven. Zowel in binnen- als buitenland nemen de maatregelen om verdere verspreiding tegen te gaan in hoog tempo toe. Dit heeft ook gevolgen voor sportclubs, sporters, sportbonden, sportevenementenorganisaties en alle verdere aan sport gelieerde organisaties.

Op 23 maart heeft de Nederlandse regering de maatregelen ter bestrijding van het coronavirus aangescherpt. Voor de sport betekent dit dat er tot 1 juni geen congressen, (bij)scholingen, festivals, evenementen en toernooien georganiseerd mogen worden. Daarnaast blijft het verbod op het openstellen van sport- en fitnessclubs, sportaccommodaties en sportinrichtingen zoals zwembaden, sporthallen en -velden, in ieder geval tot en met 6 april gelden. Het NOC*NSF is met het ministerie van VWS in overleg wat één en ander praktisch betekent, bijvoorbeeld voor sporten in de openbare ruimte en voor de competities. Maar ook voor sportclubs: een vereniging kan in de problemen raken als leden opzeggen of niet betalen, terwijl de vaste lasten wel doorlopen.

Er zijn veel vraagstukken waar sportclubs nu mee zitten. Het NOC*NSF heeft een lijst met veel gestelde vragen, klik hier, en pleit momenteel voor een noodfonds voor de sport. Ook bonden en gemeenten werken samen om de verenigingen te helpen.

Heeft u een vraag die niet beantwoord wordt op de site van het NOCNSF? Of wilt u graag even met iemand van gedachten wisselen? Dan kunt u contact opnemen met de Supportdesk van het NOCNSF: per mail via sportsupport@nocnsf.nl of Whatsapp via 06 – 824 887 68.

Maar u kunt natuurlijk ook contact met Sportservice Flevoland opnemen. Alle medewerkers van Sportservice Flevoland werken thuis, maar zijn wel via de mail bereikbaar. Dus staat het antwoord op uw vraag niet op de site van het NOC*NSF of wilt u graag iemand spreken, stuur dan een mail met uw contactgegevens naar sloetjes@sportflevo.nl. Sportservice Flevoland, of de verenigingsondersteuner van uw gemeente, zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Auteur: Sportservice Flevoland / Mandy van Bleijswijk

AviAir Almere pakt 1e titel in finale Eredivisie Badminton

AviAir Almere heeft in Finale van de Eredivisie gewonnen met 5-2 van promovendus BC Drop Shot. Voor BV Almere is het de eerste titel na drie verloren finales.

In een sfeervolle Maaspoort Sports & Events in ’s-Hertogenbosch was het spannend tot het einde.

Het mannendubbel tussen Adam Hall/Alex Vlaar versloegen namens AviAir Almere het mannendubbel van BC Drop Shot Wessel van der Aar/Mathias Thyrri met 21-9 en 21-12. Het vrouwendubbel werd ook gewonnen door AviAir Almere. Tamara van der Hoeven/Cheryl Seinen versloegen met 21-17 en 21-16 Imke van der Aar/Alyssa Tirtosentono van BC Drop Shot. De tussenstand kwam daarmee op 2-0 in het voordeel van AviAir Almere.

In het mannen- en vrouwenenkel werden de punten gelijk verdeeld. Irina Andersen versloeg Nadia Choukri namens AviAir Almere met 21-7 en 21-11. Good old Dicky Palyama won namens BC Drop Shot in een spannende 3-gamer met 21-19, 17-21 en 21-16 van Dennis Koppen. De tussenstand kwam daarmee op 3-1 in he voordeel van AviAir Almere. Het tweede vrouwenenkelspel werd eenvoudig gewonnen door BC Drop Shot. Jamy Laurens won met 21-10 en 21-14. De stand kwam daarmee op 3-2 in het voordeel van AviAir Almere. In het tweede mannenenkelspel kon Joran Kweekel de stand naar 3-3 tillen. In een spannende partij over drie games was Aram Mahmoud net te sterk voor Joran Kweekel met 18-21, 21-19 en 21-16. De tussenstand kwam daarmee op 4-2 in het voordeel voor AviAir Almere.

Cheryl Seinen/Adam Hall sloegen voor AviAir Almere het beslissende vijfde punt binnen door met 21-15 en 21-16 te winnen van Alyssa Tirtosentono/Joran Kweekel. Het laatste gemengd dubbel van Tamara van der Hoeven/Alex Vlaar tegen Imke van der Aar/Mathias Thyrri werd afgebroken na de overwinning van Cheryl Seinen en Adam Hall. De eerste game was gewonnen door Imke van der Aar/Mathias Thyrri met 21-19.

SEC Almere laat je kennismaken met mountainbiken

Zaterdag 21 maart staat in boswachterij Almeerderhout een mountainbike voor je klaar tijdens de open inschrijving van een MTB clinic. In deze MTB clinic ga je met een ervaren instructeur op pad om te leren mountainbiken of juist je techniek te verbeteren.

Lekker crossen door de bossen

Outdoorpark SEC Almere is het startpunt van een prachtig MTB-parcours door de natuur. Als trailcenter organiseren ze mountainbike clinics voor jong en oud. In de Open Inschrijving Mountainbiken krijg je uitleg en tips en na wat oefenen met bochtjes en klimmen ga je heerlijk crossen door de bossen!

De clinic vindt plaats op zaterdag 21 maart van 11:00 tot 13:00 uur. Deelname kost €17,50
Boeken kan via deze link

Dest en De Geus uitgeroepen tot sportman en -sportvrouw 2019

Alle winnaars sportverkiezing 2019 – foto: Maarten Feenstra

Ruim 1.400 stemmen voor dertigste Almeerse sportverkiezingen

In een bomvol Topsportcentrum in Almere Poort zijn de winnaars bekend gemaakt van de Almeerse Sportverkiezingen 2019. Tijdens deze dertigste editie van het SNS Sportgala werden de sportman, sportvrouw, sportploeg, sporttalent, paralympische sporter, sportcoach, sportvrijwilliger en sportclub van het jaar verkozen voor hun uitzonderlijke prestaties in 2019. Sergiño Dest en Lilian de Geus werden Almeers sportman en sportvrouw van het jaar. Ruim 1.400 Almeerders stemden naast de vakjury mee voor deze verkiezingen.

Winnaars

De volgende sporters, coach, ploeg, vrijwilliger en club hebben de Almeerse Sportverkiezingen 2019 gewonnen:

 • Sportvrouw: Lilian de Geus (windsurfen)
 • Sportman: Sergiño Dest (voetbal)
 • Sporttalent: Kim Kalee (baanwielrennen)
 • Paralympisch sporter: Bo Kramer (rolstoelbasketbal)
 • Sportploeg: HAVAS Heren 1 (handbal)
 • Sportcoach: Arno Portengen (voormalig coach HAVAS)
 • Sportvrijwilliger: Klaas Huttenga (Stichting Mountainbike & More/FRTCA)
 • Sportclub: Almere City FC (Almere & The City)

De prijzen voor de winnaars zijn dit jaar ontworpen door de Almeerse kunstenares Jill de Vries (Atelier de Ambachtelijke Korf).

Aanmoedigingsprijs G Sport

Dit jaar ontvingen Juan Andres de Koning en Frank Wessels als onderdeel van het EK ParaHockey team de aanmoedigingsprijs voor G Sporten. De Koning speelt bij de Almeerse Hockey Club en heeft met het Nederlandse team goud gewonnen op het EK ParaHockey in Antwerpen. In de Championship-divisie behaalde Almeerder Frank Wessels brons met zijn team onder begeleiding van de Almeerse coach Martin de Koning. Met de Aanmoedigingsprijs G Sport wil de gemeente aandacht vestigen op verenigingen die iedereen een kans geven om te sporten en bewegen.

Almeerders brengen stem uit

Almeerders konden dit jaar weer hun stem uitbrengen op de genomineerde sporters, coaches, ploegen, vrijwilligers en clubs. Er zijn ruim 1.400 stemmen uitgebracht. De winnaars zijn bepaald aan de hand van de uitgebrachte stemmen van inwoners en die van de vakjury. Deze jury bestond dit jaar uit Martijn de Groot (journalist Omroep Flevoland), Rudi Tuijn (directeur Sportservice Flevoland), Denise de Haan (ex-topsporter), René Maertens (manager Sport bij Echnaton / oud-raadslid) en Bram Ronnes (afdelingsmanager Onderwijs, Sport en Cultuur bij Gemeente Almere, voormalig Olympiër).

De Almeerse sportverkiezingen worden jaarlijks georganiseerd door Team Sport van de gemeente Almere, dit jaar voor de dertigste keer. De avond werd gepresenteerd door Peter Heerschop en werd mede mogelijk gemaakt door SNS, Vereniging Bedrijfskring Almere, Baljetgroep, Almere DEZE WEEK, Sickmann Woninginrichting, De Ambachtelijke Korf, Sportpaleis Almere, First Place Events, Beedesign, TheCrazySmile en Brainycloud.

1 2 3 5