Een certificaat sleutel is een sleutel die u alleen kunt laten kopiëren op vertoon van het certificaat. Een certificaat sleutel is dus nooit zomaar bij te laten maken door een slotenmaker, het kan alleen op vertoon van het certificaat. Het certificaat is een pasje welke u meegeleverd krijgt bij de aankoop van de eerste levering cilindersloten.

Certificaat sleutels kunt u ook online bestellen als u een foto meestuurt van het certificaat. Via haverkampshop.nl kunt u een certificaat sleutel bestellen van onder meer: de Pfaffenhain Vitess sleutel, de Pfaffenhain Bravus sleutel, de Pfaffenhain Wavy Line sleutel, de Mauer New Wave 4 en Mauer New Wave 5 sleutel, de M&C sleutel en Nemef sleutel. Als uw certificaat sleutel er niet bijstaat dan kan het zijn dat deze wel leverbaar is, maar besteld moet worden.

Het voordeel van een certificaat sleutel is dat er een patent op zit en deze nooit zomaar door iemand nagemaakt kan worden. Dit is erg handig wanneer u vaak sleutels uitleent. U weet precies hoeveel sleutels u in het bezit heeft.

Een certificaat sleutel is er in diverse soorten. De meest standaard certificaat sleutel is een snijsleutel. Daarnaast bestaan er ook certificaat sleutels die keerbaar zijn en horizontaal in het slot gestoken worden (het maakt niet uit hoe u de sleutel in het slot steekt, deze draait aan beide kanten, voor slecht ziende mensen is een keersleutel prettig in gebruik of als u in het donker de deur wilt openen).