Terschelling

Terschelling

Jij wilt graag op vakantie gaan, maar je weet nog geen fijne bestemming om naartoe te gaan. Dat is dan niet erg, maar het is wel fijn om een vakantie plek te hebben. Nu krijg je heel erg veel keus, want je kunt ervoor kiezen om in Nederland om vakantie te gaan of je gaat naar het buitenland. Nu is vakantie in eigen land niet eens zo heel erg slecht idee. Het is namelijk zo dat dit ook leuk kan zijn. Je moet alleen goede bestemming hebben. Daarom is het goed om te kijken naar Terschelling. Dit is namelijk een van de waddeneilanden die heel erg populair is. Het is dan ook niet zo duur.

Terschelling

Huisje

Als jij op vakantie gaat in eigen land dan krijg je keus tussen allerlei verschillende soorten bestemmingen en ook verschillende accommodaties. Nu kan het wel eens lastig zijn om te kiezen waar je gaat slapen. Door de vele keus zijn er zoveel mogelijkheden. Wat sowieso een goede keuze kan zijn is om te kiezen voor een huisje op Terschelling. Hier kun je dan met meerdere mensen in voor een gezellige week weg of wellicht langer. Dat is dan ook nog eens iets waar je over moet nadenken.

Camping

Kamperen is heel erg gezellig en het wordt dan ook veel gedaan, maar niet iedereen vind het even leuk en dat is niet erg, maar kamperen kan wel een goede oplossing zijn als jij snel een weekje weg wilt. Er zijn dan ook veel plekken in Nederland waar jij kunt gaan kamperen, maar wat dan toch een van de beste plekken is, is Terschelling. Dit is dan ook erg populair onder de jongeren dus jij moet hier dan ook zeker naar gaan kijken. Veel jongeren gaan hier dan ook naartoe als examenreis.

Waarom?

Waarom moet je niet voor een ander eiland kiezen? Nederland kent een aantal waddeneilanden en veel zijn dan ook erg populair, maar ze zijn lang niet allemaal even leuk. Nu is het zo dat Terschelling niet de grootste is en dat is niet erg, want er is genoeg te doen. Voor zowel jong als oud zijn er genoeg bezigheden. Denk dan bijvoorbeeld aan fietsen en wandelen, maar je kunt ook uitgaan en dat soort dingen. Natuurlijk kun je dat ook in steden doen, maar op een van de eilanden tijdens je examenreis is veel specialer. Neem dan ook zeker de tijd om de mogelijkheden te bekijken voor een weekje naar dit eiland.

Wandelen

Een van de bezigheden die jij op het eiland kan doen is wandelen en dat moet jij dan ook zeker doen. Het is namelijk zo dat het alsnog vrij groot is en je bent dan ook wel zeker even onderweg. Daarnaast valt er ook genoeg te zien. Het leven op een eiland is dan ook zeker niet hetzelfde als dat op het vaste land. Nu ligt Terschelling niet heel erg ver weg, maar je komt er zeker wel stukken natuur tegen dat anders is. Daarom is het ook leuk om rustig te wandelen met je partner en eventueel met een hond.

Fietsen

Wat je ook kan doen op het eiland is lekker fietsen. Nederland staat er om bekend dat veel mensen gaan fietsen en dat is dan ook niet zo gek. Het zou dan ook raar zijn als jij op dit eiland niet zou kunnen fietsen. Het is dan ook zeker mogelijk om dit te huren als jij op Terschelling bent. Het is dan ook wel de beste manier om jezelf te verplaatsen op het eiland. Met een auto kan ook, maar dit is veel minder leuk natuurlijk. Fietsen huren is dan ook niet zo duur.

Wadlopen

Wat ook heel erg populair is om te doen en wat ook nog steeds veel wordt gedaan is wadlopen. Voor als je het niet kent is het niet erg. Je gaat namelijk van het vaste land naar een van de waddeneilanden lopen. Dit doe je dan wanneer het eb is. Er is dus geen water, maar dat is dan ook het risico. Wadlopen is niet geheel zonder gevaar en ze zeggen dan ook dat naar Terschelling lopen een van de gevaarlijkste routes is die je maar kunt afleggen. Je moet dan ook zeker ervaren zijn en met een goede instructeur.

Gevaarlijk

Zoals eerder al is gezegd is het niet geheel zonder gevaar om te gaan wadlopen en daar moet je dan ook rekening mee houden. Het is dus de bedoeling dat jij wanneer het eb is gaat lopen naar een van de eilanden. Langzaam als het weer dag wordt dan wordt het vloed. Het water gaat stijgen en het wordt lastiger om te gaan lopen. Dat is dan ook het risico dat je kan oplopen. Als je namelijk niet doorloopt en het wordt vloed dan kom je vast te zitten. Daarom is Terschelling dus de gevaarlijkste route die jij kunt lopen.

Jongeren

Op het eiland bevinden zich veel jongeren en dat is dan ook niet zo gek. Er zit namelijk een jongerencamping op het eiland en dat maakt het elke zomer dan ook erg druk. Op het eiland is er dan ook genoeg te doen voor de jongeren. Ze kunnen er uitgaan en zwemmen op het strand. Op de camping is vaak ook wel genoeg te doen en dat maakt Terschelling dan ook erg populair. Mocht jij dan ook bijna geslaagd zijn dan moet je zeker kijken naar dit waddeneiland voor examenreis.

Eten

Natuurlijk moet jij ook gewoon lekker kunnen eten als je op vakantie bent en ook dat is zeker niet lastig om te doen. Er zijn namelijk genoeg eetgelegenheden op het eiland waar jij heerlijk naartoe kan gaan voor ontbijt, lunch of diner. Het is dan ook niet allemaal gigantisch duur. Nu is het wel zo dat als jij een huisje aan het huren bent dat het wel eens leuk kan zijn om te gaan koken. Op Terschelling zit natuurlijk een supermarkt waar jij eten kan kopen voor het avondeten. Het is namelijk niet het kleinste eiland van de vijf.