Maak gebruik van ballast lood

ballastproducten-logo

In bepaalde gevallen zul je zien dat je een tegengewicht nodig hebt. Dit kan dan zijn omdat je een tent wilt gaan opzetten, maar wanneer je met grote machines werkt zul je ook merken dat je veel tegengewicht nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een hijskraan. Dit is namelijk iets wat veel tegengewicht nodig heeft omdat het anders kan omvallen. Daarnaast zul je ook merken dat je bij veel andere grote machines dit probleem hebt. Gelukkig is er dan ook een oplossing. Je kunt namelijk gebruik maken van ballast lood. Dit is eigenlijk gewoon lood, maar op een manier gemaakt dat je het gemakkelijk kunt toepassen als tegengewicht.

ballastproducten-foto

Op de boot

Ook boten zullen gebruik maken van ballast lood. Dat klinkt misschien raar, want waarom wil je extra gewicht op een boot? Dit is om ervoor te zorgen dat de boot dieper in het water komt te liggen. Wanneer een boot namelijk dieper in het water komt te liggen zul je veel minder last hebben van de wind die er tegen komt en kan er dus ook geen wind onder komen. Dit zal het varen een stuk prettiger maken. Dan is natuurlijk nog wel de vraag welke je precies moet hebben, maar gelukkig kun je voor die vraag altijd terecht bij de expert zodat je de perfecte lood korrels of blokken kunt kopen.

Korrels en blokken

Zoals net als is genoemd heb je ballast lood korrels en blokken. De verschillende vormen zijn om ervoor de zorgen dat je niet alleen overal massa aan kunt toevoegen, maar je zult ook zien dat je controleert lood toevoegen. Korrels zijn namelijk lichter dan blokken en kun je dus ook gebruiken wanneer je maar een klein beetje extra gewicht nodig hebt. Zorg er wel voor dat alles afgesloten licht zodat je geen korrels kwijt raakt!