Waar met je op letten bij een padel racket kopen?

Padel racket kopen

Padel racket kopen

Padel spelen wordt steeds populairder. De populariteit van tennis daarentegen daalt steeds meer. Veel tennisverenigingen hopen daardoor dat padel gaat zorgen voor meer lidmaatschap. Padel wordt gezien als een combinatie van tennis en squash. Padel wordt gezien als een makkelijkere sport dan tennis. Als padel jou iets lijkt heb je ook niet veel nodig om te beginnen. Wel is het belangrijk om de juiste racket te kopen. Een padel racket kopen is niet heel moeilijk. Wel moet je weten welke het beste voor jou is. 

Padel racket kopen

Gewicht

Bij het uitkiezen van je racket moet je eerst je doel stellen. Als jij een beginner padel speler bent gebruik je meestal een andere racket dan als je een ervaren padel speler bent. Er zijn allemaal verschillende dingen waar je op moet letten. Een belangrijk verschil is het gewicht. Dit verschilt niet alleen per niveau maar per leeftijd en geslacht. De meeste vrouwen kiezen voor een gewicht tussen 340g en 370g. De meeste mannen kiezen voor een gewicht tussen 360 en 390g. En voor junioren is het het beste om voor een gewicht tussen 240g en 280g te kiezen. 

De 3 delen

Het padel racket bestaat uit 3 delen.

  1. Het profiel
  2. De kern
  3. Het slagoppervlak

Deze 3 delen bestaan uit verschillende materialen worden samengesmolten tot 1. Het profiel is het gebied rond de rand van het racket. De kern is de binnenkant van het racket. En het slagoppervlak bedekt de kern.